برخی افراد با شروع فصل پاییز دچار حساسیت فصلی با علائمی مانند عطسه، آبریزش بینی و خارش می‌شوند که با استفاده از روش‌های طب سنتی می‌توانند آن را مهار کنند.

حساسیت فصلی یکی از مشکلاتی است که برخی از افراد در فصل پاییز به آن مبتلا می‌شوند که طب سنتی در این خصوص راهکارهایی را ارائه داده است.

روش های درمان حساسیت فصلی

امروزه انواع مختلفی از داروها می توانند علائم آلرژی را کاهش دهند. در ادامه چند نوع از این داروها و راهکارها برای جلوگیری و درمان حساسیت نام برده شده است:

آنتی هیستامین های خوراکی:

آنتی هیستامین ها می توانند به کاهش عطسه، خارش، آبریزش بینی و اشک چشمان کمک کنند. مثال هایی از آنتی هیستامین های خوراکی عبارتند از:لوراتادین، سیتیزین و فکسوفنادین.

ضد گرفتگی ها:

ضد گرفتگی های خوراکی مانند سودوافدرین می توانند به طور موقت گرفتگی بینی را تسکین دهند. ضد گرفتگی ها نیز در اسپری های آب نمک وجود دارند. مانند: اکسیمترازولین و فنیل افرین.

فقط برای چند روز متوالی از ضد گرفتگی های بینی استفاده کنید. استفاده طولانی مدت از اسپری های آب نمک می تواند علائم سینوزیت را تشدید کند (تراکم بازگشتی).

درمان و کاهش حساسیت‌های فصلی با داروهای ضد گرفتگی بینی

اسپری آب نمک:

اسپری سدیم کرومولین بینی می تواند علائم آلرژی و عوارض جانبی جدی داشته باشد، هر چند که وقتی شروع به استفاده از آن می کنید بهبود چشمگیری را دارد.

داروهای ترکیبی:

برخی از داروهای آلرژی آنتی هیستامین را با یک ضد گرفتگی ترکیب می کنند. نمونه ها عبارتند از: لوراتادین - سودوافدرین و فکسوفنادین.

شستشوی سینوس ها:

شستشوی مجاری بینی با محلول آب نمک یک روش سریع، ارزان و موثر برای رفع گرفتگی بینی است. محلول به طور مستقیم از بینی بیرون می اید و آلرژن ها را از بینی بیرون می کند.

به دنبال یک بطری فشرده شده و یا یک نتی پات باشید (یک ظرف کوچک با دهانه ای لوله ای که برای شستشو بینی طراحی شده و در داروخانه و یا فروشگاه های مواد غذایی موجود است). از آب مقطر، استریل شده و خنک شده استفاده کنید. همچنین ظرف را بعد از هر استفاده با آب مقطر استریل شده بشورید.

درمان آلرژی با طب سنتی

یکی از درمان‌های اصلی و مؤثر در درمان این بیماری، کاهش میزان غذاست. در فصل بهار باید از پرخوری اجتناب شود و بیماران مستعد از مصرف گوشت‌های سخت‌هضم و غذاهای چرب تا حد امکان پرهیز کنند و تحمل گرسنگی و تشنگی و کم‌خوابیدن را داشته باشد تا ماده این بیماری از بدن دفع شود و در صورت نیاز به مصرف گوشت، گوشت بلدرچین و کبک را در برنامه غذایی خود بگنجاند.

علاوه بر این، باید از مصرف سبزیجات مانند تره، پیاز، شاهی و سیر و تنقلاتی مانند گردو و مصرف پنیر جداً پرهیز شود.

مصرف غذاهای شور و ترش و میوه‌های آبکی از عوامل تشدید کننده این بیماری هستند.

یکی دیگر از توصیه‌های غذایی که بیماران باید رعایت کنند، عدم مصرف ادویه‌جات تند در این ایام بوده و بهتر است کسانی که دچار خارش مزمن پوست هستند، غذاهایی حاوی کدو و اسفناج را بیشتر مصرف کنند.

بیماران باید از خوابیدن در روز و در معرض باد سرد قرار گرفتن پرهیز کنند و تا حد امکان سر خود را با پوشش مناسب بپوشانند. حتی بهتر است در این ایام هنگام خواب سر نسبت به بدن در موقعیت بالاتری قرار بگیرد تا مواد به‌راحتی از مسیرهای خروجی دفع شده و در سر نمانند.

معمولاً با شروع آلرژی، در ابتدا میزان آبریزش زیاد است. در حد امکان با مصرف داروهای مختلف نباید مانع خروج ماده شد بلکه پیشنهاد می‌شود به‌کمک بخور با گیاهانی مانند بابونه رطوبت‌ها را رقیق کرده و به دفع ماده کمک شود.

طب سنتی و درمان حساسیت‌ها

بنا بر نظر متخصصان طب سنتی گرم‌مزاجی سبب بروز واکنش‌های حساسیتی می‌شود و حجامت به درمان انواع آن کمک می‌کند.

جنبه بیشتر آلرژی که برای عموم مردم شناخته شده است، آلرژی فصلی است که در فصل بهار به‌ دلیل معلق بودن گرده‌ها و آلرژنها در هوا و ورود آنها به دستگاه تنفسی و یا تماس پوستی با گل‌ها و درختان ایجاد می‌شود که به آن آلرژی فصلی یا آلرژی بهاره گویند اما به‌ خلاف تصور عموم؛ آلرژی فصلی در تمام فصول سال ممکن است به وجود آید.

در طب سنتی، امکان بروز آلرژی در افرادی که مزاج گرم دارند یا مزاج آنها بر اثر بیماری و یا تغذیه نادرست مزاج کل بدن و یا به‌طور اختصاصی مزاج مغز آنها به‌سمت گرمی رفته باشد، وجود دارد. برخی مواد غذایی موجب گرمی مزاج می‌شوند که مهمترین آنها استفاده از ادویه‌های تند است.

منبع: خبرگزاری آنا

اَللهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّل فَرَجَهُم وَالعَن اَعدَائَهُم اَجمَعین