کودکان به لحاظ جسمی فعالتر هستند و نسبت به بزرگسالان بهتر و عمیقتر میخوابند اما با افزایش سن، ساعت زیستی بدن تغییر می کند و به طور طبیعی کیفیت خواب کاهش می یابد.
با این حال، همه کودکان آنطور که ما انتظار داریم خواب آرامی ندارند. کودکانی که از عارضه آپنه خواب رنج می برند در خواب بی قرار هستند، زیاد خروپف می کنند و وحشت شبانه دارند.
کمبود خواب موجب کسل شدن آنان در طول روز شده و منجر به مشکلات عدم تمرکز در کلاس درس می شود که بر روند یادگیری و رشد آنها تاثیر نامطلوب می گذارد.
امروزه کودکان بیش از گذشته به عارضه آپنه خواب دچار می شوند که دلیل آن سبک زندگی کم تحرک، شیوع چاقی و عادات غذایی نامناسب است.
بزرگ شدن لوزه ها و چاقی، شایع ترین علل آپنه انسدادی خواب در دوران کودکی است. همچنین این عارضه در نوزادان نارس یا کودکانی که دارای اختلالات فک کوچک یا عصبی - عضلانی هستند، شایع است.
آپنه خواب که منجر به انسداد کامل یا نسبیِ دستگاه تنفسی فوقانی می شود، زمانی اتفاق میافتد که ماهیچه های پشتیبان بافتهای نرم گلو در طول خواب شل شده که باعث میشود مجرای هوایی به طور جزئی یا حتی به طور کامل بسته شود و تنفس در فرد با مشکل روبرو شود.
علائم آپنه انسدادی خواب
- خر و پف کردن
- مشاهده مشکل تنفسی حین خواب
- احساس خواب آلودگی در طول روز
- بیش فعالی
- مشکلات رفتاری یا یادگیری
در صورتیکه مشاهده کردید کودک در طول شب به اندازه کافی نمی خوابد و هنگام مطالعه تمرکز ندارد یا در هنگام خواب مشکل تنفسی دارد باید با مراجعه به متخصص در پی درمان این عارضه باشید.
عارضه آپنه انسدادی خواب را باید جدی گرفت زیرا عدم درمان آن می تواند منجر به عوارضی مانند فشار خون بالا، چاقی، دیابت، اختلال کم توجهی- بیش فعالی، افسردگی یا تاخیر در رشد کودک شود.
درمان آپنه خواب
به گزارش هندوستان تایمز، درمان عارضه آپنه خواب امکان پذیر است و بسته به علت اصلی بیماری، روشهای درمانی و داروهای آن در دسترس است. در صورتیکه این عارضه ناشی از اضافه وزن باشد تغییر در سبک زندگی و ورزش کردن راه حل موثری است.
منبع: خبرگزاری ایسنا
اَللهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّل فَرَجَهُم وَالعَن اَعدَائَهُم اَجمَعین