چرا در قرآن تجسس حرام است؟

01:30 1400/09/26 - یوری بویکا

چرا در قرآن تجسس حرام است؟

تجسس به معنی سَرَک کشیدن و دخالت در امری بدون اجازه یا با اجازه‌ فرد مورد تجسس، اما بدون رضایت او. هیچ تجسسی دقیق و کامل نمی‌تواند باشد؛ لذا گمراهی متصور است.

1- هر انسانی عیب و گناه خود را از دیگران پنهان می‌کند، تجسس در زندگی مردم باعث می‌شود عیب آنها را بدانیم و به آنها بدبین شویم.

2- تجسس باعث می‌شود در مورد رفتار دیگران دچار قضاوت اشتباه شویم. فرض کنیم اگر در زندگی همسایه‌مان تجسس کنیم و ببینیم که دزدی می‌کند، پس منتظر عقوبت الهی در مورد او خواهیم شد و اگر این عقوبت را نبینیم، در عدالت الهی شک خواهیم کرد در حالی که شاید آن همسایه کار خیری می‌کند که همان کار خیر، گناه او را تکفیر می‌کند، ولی چون ما از کار خیرِ او بی‌خبریم، باعث گمراهی خودمان خواهیم شد.

3- تجسس باعث ایجاد حسادت در انسان می‌شود.

4- تجسس باعث ناامن شدن زندگی اجتماعی شده و بدبینی را در بین مردم نسبت به هم افزایش می‌دهد.

نقل شده از کانال تلگرامی کربلا به نشانی karballa_ir@

اَللهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَّ عَلی آلِ مُحَمَّدٍ کَمَا صَلَّیتَ عَلی اِبراهیمَ وَ عَلی آلِ اِبراهیمَ اِنَّکَ حَمیدٌ مَّجِیدٌ.

اَللهُمَّ بَارِک عَلی مُحَمَّدٍ وَّ عَلی آلِ مُحَمَّدٍ کَمَا بَارَکتَ عَلی اِبراهیمَ وَ عَلی آلِ اِبراهیمَ اِنَّکَ حَمیدٌ مَّجِیدٌ.


خداوندا بر محمد و آل محمد درود فرست، همان گونه که بر ابراهیم و آل ابراهیم درود فرستادی، راستی که تو ستوده شده و بزرگواری.
خداوندا بر محمد و آل محمد برکت نازل فرما، همان گونه که بر ابراهیم و آل ابراهیم برکت نازل فرمودی، به راستی که تو ستوده شده و بزرگواری.