♻️ مراسم نامگذاری حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام و عقیقه کردن برای وجود مقدس ایشان
🌷 امام سجاد زين العابدين عليه السلام می فرمايد:
چون حضرت فاطمه زهرا عليها السلام اولين نوزاد خود را به دنيا آورد، از همسرش امام علی عليه السلام درخواست نمود تا نامی مناسب برای نوزادشان انتخاب نمايد.
امام علی عليه السلام فرمود: من در اين امر هرگز بر رسول خدا صلی الله عليه و آله سبقت نخواهم گرفت.
هنگامی كه حضرت رسول صلی الله عليه و آله وارد منزل شد، قنداقه نوزاد را كه در پارچه ای زردرنگ پيچيده شده بود، تحويل حضرتش دادند. همين كه چشم رسول خدا صلی الله عليه و آله به قنداقه نوزاد افتاد، فرمود: مگر نگفتهام نوزاد را در پارچه زرد نپيچيد؛ و سپس پارچه زرد را باز نمود و نوزاد را در پارچه ای سفيد قرار داد. بعد از آن خطاب به پدر نوزاد - امام علی عليه السلام - كرد، و فرمود: آيا اسمی برايش تعيين كرده ايد؟
حضرت علی عليه السلام اظهار داشت: يا رسول الله! ما بر شما سبقت نخواهيم گرفت، و حضرت رسول صلی الله عليه و آله فرمود: و من نيز بر پروردگارم سبقت نمی گيرم.
در همين بين خداوند متعال توسط جبرئيل عليه السلام وحی فرستاد: ای محمد! چون علی بن ابی طالب برای تو همانند هارون برای موسی است؛ پس اسم اين نوزاد را همنام فرزند هارون قرار ده.
حضرت رسول صلي الله عليه و آله پرسيد: فرزند هارون چه نام داشته است؟ جبرئيل عليه السلام پاسخ داد: شبر . حضرت رسول اظهار داشت: زبان من عربی است و زبان هارون عبری بوده است، جبرئيل پاسخ داد، نام او را حسن بگذاريد.
و آن گاه رسول خدا صلی الله عليه و آله در گوش راست نوزاد اذان؛ و در گوش چپ اقامه گفت و سپس فرمود: خداوندا! اين نوزاد را از تمام آفات و شرور شيطان رجيم در پناه تو قرار می دهم (۱).
و بعد از آن دستور داد: تا براي سلامتی و بيمه شدن نوزاد از بلاها و حوادث، گوسفندی برايش عقيقه كنند؛ و در بين بيچارگان و فقراء تقسيم نمايند. و همچنين امر فرمود تا موهای سر نوزاد را تراشيده و هم وزن آن نقره تهيه كنند و به عنوان صدقه به تهیدستان دهند (۲).
منابع؛
(۱) بحارالأنوار:ج۴۳، ص۲۳۸، ح۳، به نقل از أمالی صدوق و علل الشرایع، احقاقالحق: ج۱۱، ص۴- ۹
(۲)بحارالأنوار:ج۴۳، ص۲۵۷، ح۲۹، به نقل از اصول کافی.
نقل شده از کانال تلگرامی ارتباط با خدا به نشانی ertebat0bakhoda@
اینفوگرافیک از aholbait.com
اَللهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّـل فَـرَجَهُم