نظریه بزرگترین احمق در اقتصاد

18:05 1401/02/13 - یوری بویکا

نظریه بزرگترین احمق در اقتصاد

نظریه احمق بزرگتر، یک نظریه در علم مالی است. این نظریه قصد توهین به هیچ فردی را ندارد، بلکه تلاش می کند جلوی ضررهای بزرگ ما را بگیرد.

 خریداران یک کالا دو دسته هستند:

- مصرف کنندگان

- سرمایه گذاران

برای مثال در بازار مسکن دو دسته خریدار وجود دارند. کسانی که ملک را برای سکونت می خواهند و کسانی که می خواهند خانه را اجاره دهند یا به قیمت بالاتر به فردی دیگر بفروشند.

حالا تصور کنید قیمت این دارایی سرمایه ای به قدری بالا رفته باشد، که خرید آن احمقانه به نظر برسد. در این حالت ممکن است فرد بگوید « میدانم خرید این دارایی احمقانه است، اما بالاخره یک نفر از من احمق تر پیدا می شود که به قیمت بالاتری حاضر به خرید آن باشد.»

به این فرضیه در اقتصاد «فرضیه احمق بزرگتر» می گویند.

در 15 دسامبر 2017، عده ای بیت کوین را در قیمت 19،650 دلار خریداری کردند. بسیاری از آنان باور داشتند که خریدشان احمقانه است. اما به وجود خریداری احمق تر، ایمان داشتند. بزرگترین احمق، کسی بود که بیت کوین 20 هزار دلاری خود را در 15 دسامبر 2018 به قیمت 3183 دلار فروخت و از بازار خارج شد.

بزرگترین احمق، معمولا بازار مورد نظر را نمی شناسد. اطلاعاتش کافی نیست. او شنیده که در فلان بازار سود بسیار خوبی وجود دارد. اما وقتی به بازار وارد شده که یک احمق بزرگتر به ندرت یافت می شود. او احتمالا دارایی مورد نظر خود را با مشقت فراوان و در یک صف طویل خریداری کرده است.

از خودمان سوال کنیم که اگر هرگز نتوانم خانه یا سهام خود را بفروشم، آیا خودش به تنهایی می تواند برایم درآمدی قابل قبول درست کند؟ اگر پاسخ به این سوال منفی بود، به خصوص در مورد دارایی های غیر مولد مثل طلا، حتما قبل از خرید مطمئن شویم که در جایی درست و به قیمتی منصفانه خرید می کنیم.

اَللهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّل فَرَجَهُم وَالعَن اَعدَائَهُم اَجمَعین