یمنی ها تا فعلا موفق شده اند تنگه باب المندب را مسدود کنند و حتی بر اقتصاد جهانی تاثیر بگذارند. این تاثیرات بر اقتصاد جهانی میتواند مانند جنگ سوئز به بحران انرژی بیانجامد و باعث شود دولت های مختلف در جهان اسرائیل را برای پایان جنگ تحت فشار قرار دهند. کریس بارانیوک در بی بی سی مقاله ای با عنوان "بحران دریای سرخ: آنچه برای تغییر مسیر بزرگترین کشتی های باری جهان در مسیر انحرافی ۴۰۰۰ مایلی لازم است" منتشر کرده است.
او در این مطلب با یک سئوال کلیدی آغاز کرده است. او میپرسد:
"صدها کشتی باری و تانکر در نواحی جنوبی آفریقا برای جلوگیری از حملات حوثی ها در دریای سرخ تغییر مسیر می دهند. اما منحرف کردن بزرگترین کشتی های جهان چقدر آسان است؟"
او در این مطلب مینویسد:
"یکی از شلوغ ترین خطوط کشتیرانی جهان اکنون، مطمئناً خطرناک ترین است.
از ماه نوامبر، گروه شورشی حوثی یمن کشتی هایی را که از تنگه باب المندب عبور می کنند، هدف قرار داده است، کانالی به عرض ۲۰ مایل (۳۲ کیلومتر) که شمال شرق آفریقا را از یمن در شبه جزیره عربستان جدا می کند. آنها ادعا می کنند که کشتی های مرتبط با اسرائیل را پس از شروع جنگ در نوار غزه هدف قرار می دهند"
او در این مطلب میگوید:
"اما تغییر مسیر چنین کشتیهای بزرگی کار آسانی نیست. تدارکات درگیر میتواند بسیار زیاد و زمانبر باشد.
در جاهای دیگر، خشکسالی شدیدی که کانال پاناما را تحت تاثیر قرار داده و جنگ در اوکراین که محموله غلات از طریق دریای سیاه را محدود کرده است، زنجیره های تامین جهانی را نیز خفه کرده است. یک فوریت برای انطباق و تغییر مسیر وجود دارد، اگرچه پیامدهای مالی و زیست محیطی جدی دارد . . . علاوه بر تهدید جانی و بدنی، ورود به چنین گردابی به معنای حق بیمه بالاتر، مشکلات قانونی احتمالی و تاخیرهای غیرقابل پیش بینی است. محموله حمل شده توسط این کشتی ها می تواند میلیون ها تا صدها میلیون دلار ارزش داشته باشد. بنابراین، جای تعجب نیست که شرکت های حمل و نقل در بسیاری از موارد تصمیم گرفته اند کشتی های خود را به جای دیگری بفرستند"
مقاله منتشر شده در بی بی سی بسیار مفصل است اما مطالعه کامل این مقاله میتواند نشان دهد یمنی ها دست به چه کار بزرگی زده اند و اگر امریکائی ها و انگلیسی ها با یمنی ها با شدت تمام برخورد نمیکنند بخاطر این است که از قدرت و توان یمنی ها مطلع میباشند. این را از این جهت میگویم که با مطالعه چنین مقاله ای که به صدمات اقتصادی تجارت جهانی با بسته نگه داشتن باب المندب پرداخته است میتوان پی به این مسئله برد که باز شدن باب المندب و البته کانال سوئز به جهت اقتصادی برای غربی ها بسیار مهم است. بنابر این اگر غربی ها حملات تمام عیاری به یمن ندارند به این جهت است که می دانند توان مقابله و گشودن تنگه بوسیله جنگ نظامی را ندارند.
نقل شده از کانال تلگرامی مازیار شکوری به نشانی maziarshakouri@
https://imgurl.ir/uploads/r29733_yaman24.jpg
یمن قهرمان، شجاعانه بدون هیچ گونه محافظه کاری در حال جهاد با استکبار جهانی است
آفرین و مرحبا به امت یمن
#یمن
#باب_المندب
#اقتصاد_جهانی
#استکبار_جهانی
#بحران_انرژی
#مقاله_بی_بی_سی
#کریس_بارانیوک
#مازیار_شکوری
#کانال_تحلیلی_مازیار_شکوری
اَللهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَةَ وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ السِّرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ
خداوندا به مقدار علمِ بی پایانت بر فاطمه و پدرش و شوهرش و فرزندانش و رازی که در او قرار داده شده، صلوات و درود بفرست