چگونه مرگ راحتی داشته باشیم؟

21:52 1400/05/30 - یوری بویکا

چگونه مرگ راحتی داشته باشیم

تلاوت قرآن کریم خواندن سوره های یوسف، ملک، واقعه ...
روزه گرفتن، نماز اول وقت،ترک گناه .

ایمان و اعتقاد صحیح
اصلی ترین شرط برای راحت مُردن ایمان و اعتقاد صحیح است. عمل صالح هم حافظ و تثبیت کننده ایمان و هم ارتقاء دهنده آن است. در آیه 27 سوره ابراهیم آمده است که خداوند مومنین و افراد با ایمان را نگاه می دارد و در دنیا و آخرت آنها را تثبیت می کند.
محبت و ولایت اهل بیت (علیهم السلام)
مهمترین و مؤثرترین وسیله برای راحت جان دادن، محبت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) است.
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) فرمودند:« أَلَا وَ مَنْ أَحَبَّ عَلِیّاً هَوَّنَ اللَّهُ عَلَیْهِ سَکَرَاتِ الْمَوْتِ وَ جَعَلَ قَبْرَهُ رَوْضَةً مِنْ رِیَاضِ الْجَنَّةِ »؛ آگاه باشید هر کس علی (علیه السلام) را دوست بدارد، خداوند سکرات مرگ را بر او سبک گرداند و قبرش را باغی از باغهای بهشت گرداند.

صله رحم مخصوصا با پدر و مادر
امام صادق (علیه السلام) در روایتی فرمودند:«هرکس می خواهد خداوند بر او سکرات مرگ را آسان کند، صله ارحام و خویشان انجام دهد و به پدر و مادر خود نیکی و احسان نماید ؛ پس هرگاه چنین کند، خداوند بر او دشواریهای مرگ را آسان کند و هرگز در حیاتش به او فقر نرسد.»
خواندن قرآن بعد از هر نماز
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) فرمود: اگر هر کسی بعد از هر نماز قرآن بخواند، سکرات موت بر او آسان می شود و خود ملک الموت شهادتین را بر او تلقین می کند.
امام صادق(علیه السلام) فرمود: ما به بچه های خود همانطور که نماز را توصیه می کنیم این تسبیحات را هم توصیه می کنیم و بعد فرمود اگر کسی مداومت داشته باشد به خواندن تسبیحات حضرت زهرا(سلام الله علیها) بعد از هر نماز سختی های مرگ بر او آسان می شود.
خواندن هفت بار
بِسمِ اللهِ اَلرحمنِ الرَحیم، لا حَولَ و لاقُوةَ اِلا بِالله العَلیُ العَظیم در تعقیبات نماز صبح 
خواندن این دعا هر روز
 یا أَسْمَعَ السَّامِعِینَ، یا أَبْصَرَ النَّاظِرِینَ، یا أَسْرَعَ الْحَاسِبِینَ وَ یا أَحْکمَ الْحَاکمِین (اى شنواترین شنوایان، ای بیناترین بینایان،ای سریع ترین حسابرسان، و ای حکم کننده‌ترین حکم کنندگان)

خواندن دعای عدیله و هر روز زیاد گفتن ذکر یا اللهُ یا رَحمانُ یا رَحیمُ یا مُقَلِّبَ القُلوب ثَبِّت قَلبی عَلی دینِک
 تلقین شهادتین ، رو به قبله کردن

تفسیر المیزان؛ علامه طباطبایی

نهج‌البلاغه؛ ترجمه علامه شهیدی

نقل شده از کانال تلگرامی ارتباط با خدا به نشانی ertebat0bakhoda@