نصب دوربین مداربسته در منازل از اقداماتی است که برای تامین امنیت انجام می شود اما به منظور حفظ حقوق فردی این کار نیاز به مقدماتی دارد.
مسعود اسلامی مهر وکیل پایه یک دادگستری درباره مراحل حقوقی نصب دوربین مداربسته در ساختمان اظهار کرد: در سالهای اخیر یکی از اقداماتی که برای تامین امنیت و کاهش وقوع جرم انجام می شود استفاده از دوربینهای مداربسته است. اما چون این دوربینها بر رفتار و رفت و آمد ساکنان یا کارکنان محیط نظارت مستقیم دارد برای حفظ حقوق افراد لازم است پیش از نصب مراحلی طی شود.
اسلامی مهر بیان کرد: یکی از اماکنی که اشخاص مایل به نصب دوربین در آن هستند آپارتمان است، اما از آن جایی که فضای آپارتمان مشاع است، ساکنان باید با چنین اقدامی موافقت کنند و هر کسی نمی تواند به تنهایی چنین اقدامی انجام دهد.
این وکیل دادگستری ادامه داد: بنابر این برای نصب دوربین باید این موضوع در مجمع عمومی ساختمان مطرح شده و در صورت موافقت ساکنان موضوع به تصویب هیئت مدیره برسد. مدیر ساختمان نیز با توجه به نظر اکثریت و نیاز آپارتمان تعداد و محل نصب دوربین را تعیین خواهد کرد.
وی تصریح کرد: البته اگر قرار باشد که دوربین در اماکنی نصب شود که مربوط به حریم شخصی افراد است برای مثال دوربین مشرف به درب ورودی ساختمان مقابل باشد، باید مراحل دیگری نیز طی شود.
اسلامی مهر گفت: برای نصب دوربین در این مکانها لازم است همسایگان را از وجود دوربین مطلع کنید و میتوانید این کار را با نصب یک اطلاعیه راجع به نصب دوربین انجام دهید.
این وکیل دادگستری افزود: اگر ضرورتی به نصب دوربین در مکانی باشد که به طریقی ارتباط بیشتری با حریم خصوصی شخص دارد قانون برای حفاظت از حقوق فردی این کار را ملزم به دریافت مجوز از نیروی انتظامی یا مراجع قضایی کرده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
اَللهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّل فَرَجَهُم وَالعَن اَعدَائَهُم اَجمَعین