شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه هوای سرد میتواند به سوزاندن کالری در هنگام ورزش کمک کند، زیرا بدن نه تنها برای حرکت بلکه برای حفظ گرما نیز به انرژی نیاز دارد.
اگر تا به حال دویدن صبحگاهی یا پیادهروی شامگاهیتان را بر روی برف انجام دادهاید، تحقیقات نشان میدهد که ممکن است چند کالری بیشتر از یک روز گرم، سوزانده باشید.
به گزارش همشهری و به نقل از بیزنساینسایدر، با این حال، این بدان معنا نیست که ورزش در هوای سرد یک استراتژی موثر در کاهش چربی است.
به گفته الکساندر کخ، استاد علوم ورزشی در دانشگاه لنوآر راین در کارولینای شمالی، سرما میتواند اکسیداسیون چربی را کاهش دهد؛ به طوری که چربی کمتری نسبت به تمرینات گرمتر سوزانده شود.
کخ در این خصوص میگوید: «سرما همچنین میتواند هورمونهایی را تحریک کند که بهنوعی محرک اشتها هستند که میتواند منجر به مصرف مجدد کالری شود.»
نکته اصلی این است که مطمئناً میتوانید از دویدن در هوای سرد و ورزشهای زمستانی بهعنوان بخشی از یک روال تناسب اندام لذت ببرید، اما تمرینات زمستانی لزوما به شما در سوزاندن چربی یا چربیسوزی کمک نمیکند.
مطالعهای بر روی کوهنوردان در وایومینگ نشان داد کسانی که در دمای منفی ۱۰ تا منفی ۵ درجه سانتیگراد پیادهروی میکردند، حدود ۳۰ درصد بیشتر از کسانی که در دمای ۱۰ درجه سانتیگراد ورزش میکردند، کالری سوزاندهاند. کالری اضافی سوزانده شده ممکن است دائمی نباشد، با این حال، به دلیل اینکه ورزش به خودی خود گرمای زیادی ایجاد میکند، بنابراین برای گرم ماندن نیازی به لرزیدن ندارید.
مصرف انرژی بیشتر در سرما یک نقطه ضعف نیز دارد: همانطور که برخی مطالعات نشان میدهد، چربی کمتری میسوزانید. یک مطالعه کوچک نشان داد که مردانی که در دمای بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتیگراد دوچرخهسواری میکنند، چربی بیشتری نسبت به زمانی که همان ورزش را در دمای منفی ۴ درجه سانتیگراد انجام میدهند، می سوزانند. کخ در این باره گفت: «این احتمالاً به دلیل انقباض عروقی است که برای ذخیره گرما رخ میدهد و جذب اسیدهای چرب را در ماهیچه کاهش می دهد.»
به عبارت دیگر، در هوای سرد، رگهای خونی منقبض میشوند، به این معنی که بدن در تجزیه چربی و انتقال اسیدهای چرب به دست آمده به ماهیچهها برای دریافت انرژی، کارایی کمتری دارد.
منبع: فرارو
اَللهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَّ عَلی آلِ مُحَمَّدٍ کَمَا صَلَّیتَ عَلی اِبراهیمَ وَ عَلی آلِ اِبراهیمَ اِنَّکَ حَمیدٌ مَّجِیدٌ.
اَللهُمَّ بَارِک عَلی مُحَمَّدٍ وَّ عَلی آلِ مُحَمَّدٍ کَمَا بَارَکتَ عَلی اِبراهیمَ وَ عَلی آلِ اِبراهیمَ اِنَّکَ حَمیدٌ مَّجِیدٌ.
خداوندا بر محمد و آل محمد درود فرست، همان گونه که بر ابراهیم و آل ابراهیم درود فرستادی، راستی که تو ستوده شده و بزرگواری.
خداوندا بر محمد و آل محمد برکت نازل فرما، همان گونه که بر ابراهیم و آل ابراهیم برکت نازل فرمودی، به راستی که تو ستوده شده و بزرگواری.