کارشناسان معتقدند که از نحوه گریه نوزاد میتوان دریافت که او مبتلا به اوتیسم است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از المنار، آنا لاگونا دانشمند ۳۳ ساله و کارشناس مدیریت داده، پس از تولد اولین فرزند خود در سال ۲۰۱۶، شرکتی را برای فهم و ترجمه گریه نوزادان و احتمال ابتلای آنها به اوتیسم در مراحل اولیه تاسیس کرد.
در همین حین، به ذهن آنا لاگونا خطور کرد که باید وسیلهای برای ترجمه انواع و اشکال گریه کودکان وجود داشته باشد.
شرکت او متخصص در زمینه تولید نرم افزاری است که گریه نوزادان را به ویژه در سن شش ماهگی توضیح میدهد. لاگونا پس از جمع آوری تقریبا یک میلیون دلار در اکتبر ۲۰۲۰ خواستار گسترش مطالعات خود برای کمک به بررسی رشد غیر طبیعی نوزادان در مراحل اولیه شد.
اولین نگرانی او این بود که بفهمد آیا کودکان از کشورهای مختلف متفاوت گریه میکنند یا خیر.
این دانشمند متوجه شد که علی رغم تفاوتهای چشمگیر در روشهای گریه، مفهوم آن اغلب در بین زبانهای مختلف مشابه است؛ به این معنی که ممکن است دو کودک از آلمان و اسپانیا متفاوت به نظر برسند، اما سعی دارند همان حرف را بزنند.
ایده ZONEDREAM مبتنی بر یک ایده اساسی است: اینکه اگرچه بیش از ۷۰۰۰ زبان در سراسر جهان وجود دارد، اما نوزادان نیازهای خود را به بیانی مشترک ابراز میکنند.
این شرکت انواع گریه را به پنج دسته گرسنگی، خواب، درد، گازها یا میل به بارداری دسته بندی کرده است. این روش طبقه بندی در مورد نوزادان تا سه ماهگی که گریه واقعی است، بسیار قابل توجه است. با پیچیدگی بیشتر اتصالات عصبی در مغز کودک، او توانایی یادگیری با سرعت کامل را دارد.
لاگونا میگوید: گریه کودک در طیف اوتیسم بسیار متمایز و تیز است و این را میتوان به وضوح در طیف سنج مشاهده کرد . این بیماری در سن دو سالگی قابل تشخیص است.