آبریزش دهان کودکان در خواب امری رایج است، اما بسیاری از بزرگسالان نیز هنگام خوابیدن دچار این مشکل هستند که ممکن است باعث خجالت شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روزنامه تایمز هند، آبریزش دهان در کودکان رخ می‌دهد؛ زیرا آنها کنترل مناسبی بر دهان و حواس خود ندارند. اما اگر در بزرگسالان اتفاق بیفتد، مطمئنا باید کاری انجام شود.

در این گزارش سه ​​دلیل که باعث خارج شدن آب از دهان شما هنگام خواب می‌شود، معرفی شده است:

۱- ترشح بیش از حد بزاق
بزاق برای انسان مهم است؛ زیرا حاوی مواد معدنی زیادی است که به بهبود زخم کمک می‌کند. وقتی شخصی از هر نوع عفونت، آسیب یا هر مشکل پزشکی دیگری رنج می‌برد، بدن تمایل به ترشح بزاق بیشتری دارد که ممکن است منجر به ریزش آب در هنگام خواب شود.

۲- موقعیت‌های خوابیدن
برخی افراد هنگام استراحت روی شکم با دهان باز می‌خوابند. این می‌تواند منجر به ریزش آب شود.

۳- گرفتگی بینی
مسدود شدن سوراخ‌های بینی هنگام سرماخوردگی می‌تواند تنفس را دشوار کند. این منجر به ترشح بزاق بیش از حد و باز ماندن دهان و در نتیجه بیرون آمد آب دهان هنگام تنفس در خواب می‌شود.

چگونه هنگام خواب از بیرون ریختن آب دهان خود جلوگیری کنیم؟

۱- وضعیت خواب خود را تغییر دهید
به جای خوابیدن روی شکم، سعی کنید به پشت بخوابید. تا بتوانید دهان خود را کنترل کرده و از ریزش بزاق بر روی صورت خود جلوگیری کنید.

۲- قبل از خواب مقداری مرکبات بخورید
مرکبات به شل شدن بزاق کمک کرده و یا از ریزش موثر آن جلوگیری می‌کنند.

۳- استفاده از دستگاه فک پایین
دستگاه فک پایین در دهان نصب می‌شود تا زبان را در جای مناسب نگه دارد و از ریزش آب و خروپف جلوگیری کند.

۴- گفتار درمانی
شما می‌توانید ماهیچه‌های زبان و دهان خود را به گونه‌ای تمرین دهید که در موقعیت ایده آل باقی بمانند، لب‌های خود را نگه دارید و سایر تمرینات می‌توانند به کنترل دهان کمک کنند.

۵- معاینه بالینی
در برخی موارد، یک بیماری پزشکی به نام آپنه خواب همراه با علائم دیگری مانند خروپف و تنگی نفس باعث ریزش آب می‌شود. همچنین می‌تواند از گلو درد، خواب آلودگی روزانه و استرس ناشی شود. این نباید نادیده گرفته شود و شما باید خود را بررسی کنید. باید توجه داشت که آپنه خواب یک بیماری جدی است که می‌تواند منجر به بسیاری از مشکلات سلامتی شود.