دلایل علمی تاکید قرآن بر اقامه نماز بطور منظم و مداوم
نماز از جمله عبادات و فرامینی است که خداوند عمل به آنرا واجب نموده چرا که تاثیرگذاری بسزایی در تقویت سلامت روحی و بهداشت روانی انسان دارد. از منظر قرآن، مهمترین آثار نماز عبارتند از:
اول: نماز، عامل حفظ امنیت روحی و جسمی (سوره عنکبوت، آیه چهل و پنج: و نماز را برپا دار که نماز، انسان را از زشتیها و گناه باز میدارد). در این آیه نماز بعنوان عامل بازدارنده آدمی از ارتکاب انواع گناه و فحشا معرفی شده که این خود عامل حفظ امنیت روحی و جسمی میشود. امروزه در حوزه روانپزشکی اثبات شده که بین روان و تن اتصال محکمی برقرار است و متاثر از یکدیگرند. لذا گناهان بدنی (مثل دزدی، شرب خمر...) بهداشت روانی را به خطر انداخته و موجب پریشانی اعصاب و روان میشود و گناهان قلبی (حسد و کینه توزی...) باعث امراض جسمانی مانند سردرد، معده درد و ... میشود.
دوم: نماز وسیله استقامت در برابر مشکلات (سوره بقره، آیه چهل و پنج: از صبر و نماز در حل مشکلات یاری بجویید). نماز روح ایمان را در انسان زنده نگه میدارد و نیروی تازه ای درون انسان ایجاد میکند که این نیرو فوق العاده قویتر از نیروی درونی انسان است که به تنهایی قادر به حل مشکلات نبوده. لذا این نیروی تازه حاصل از ایمان قلبی (نماز) به انسان در هنگام رویارویی با مشکلات نیرو و توان می بخشد.
سوم: نماز، عامل درمان ترس و اندوه (سوره بقره، آیه دویست و هفتادو هفت: کسانیکه نماز برپا میدارند نه ترس بر آنهاست و نه غمگین میشوند). ترس و اندوه از جمله عواملی است که بهداشت روان را تهدید میکند و موجب بروز بیماریهای روانی و جسمی در انسان میشود لذا از دیدگاه قرآن، نماز عاملی برای رفع اندوه و ایجاد آرامش در وجود انسان معرفی شده است.
چهارم: نماز،عامل حفظ تعادل انسان (سوره معارج، آیه نوزده تا بیست و سه: به یقین انسان حریص و کم طاقت آفریده شده و هنگامیکه به او بدی رسد، بی تابی میکند و هرگاه به او خوشی برسد بخل می ورزد" مگر نماز گزاران" آنهایی که پیوسته و منظم نماز را برپا میدارند). از نظر روانشناسان، انسان سالم کسی است که تعادل و توازن بین نیازهای جسمی و روانی داشته باشد.اقامه نماز بطور منظم و مداوم، این تعادل را برقرار میسازد چراکه انسان نمازگزار همواره به یاد خداست و همه چیز را از جانب خدا میداند.هیچگاه کم طاقت و حریص نبوده و هنگام رسیدن شر و بدی، بی تابی نمی کندو به هنگام رسیدن خیر و خوشی، خود را مقدم بر دیگران نمیداند( بخل نمی ورزد) و از این طریق، سلامت روحی و بهداشت روانی خود را تضمین میکند.
پنجم: نماز عامل نظم (سوره نساء، آیه صدوسه)
نقل شده از کانال تلگرامی راز قرآن به نشانی raz_quran@
#نماز
#اقامه نماز
#دلایل علمی اقامه نماز
#فواید نماز در زندگی روزانه
اَللهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّـل فَـرَجَهُم