همانگونه که گفته شد، سقوط شهر آودیوکا را باید نقطه عطف مهمی در عرصه سیاسی، نظامی و حتی دیپلماتیک در جنگ میان ناتو و ارتش روسیه دانست. اگر در مورد باخموت آمریکایی‌ها راست یا دروغ می‌گفتند که با اصرار زلنسکی مبنی بر نگه داشتن این شهر تلفات سنگینی بر نیروی رزمی و انسانی موجود وارد شد، اما در مورد آودیوکا آن‌ها نمی‌توانند شخص زلنسکی و ژنرال‌ها و افسران اوکراینی را متهم کنند، چرا که پس از تصرف باخموت توسط ارتش روسیه، قرار بر آن شده بود تا تصمیمات راهبردی در اتاق عملیات مشترک در شهر غربی لویو (لفوف) گرفته شود.

 

حالا که آودیوکا به دست روس‌ها افتاده، جنگ در راس هرم قدرت ناتو هم داغ شده و در واشنگتن نزاعی سخت میان کاخ سفید و کنگره صورت گرفته است. رئیس جمهور امریکا به شکل ناشیانه‌ای در حال تحمیل شکست راهبردی در این شهر بر کنگره است چرا که می‌گوید: دست‌روی‌دست گذاشتن کنگره باعث شد شهر راهبردی «آودیوکا» در شرق اوکراین از کنترل کی‌یف خارج شود. جو بایدن در جریان رایزنی تلفنی با «ولودیمیر زلنسکی» برای بررسی این شکست سنگین، عقب‌نشینی نیروهای این کشور از شهر آودیوکا را به عدم توانایی کنگره در تصویب بسته کمکی برای کی‌یف مرتبط کرد.

 

در بیانیه کاخ سفید درباره این گفت‌وگو آمده است: «صبح امروز ارتش اوکراین پس از اینکه سربازان آن به دلیل در اختیار نداشتن تجهیزات کافی در نتیجه عدم اقدام کنگره، مجبور به جیره‌بندی مهمات خود شده بودند، مجبور به عقب‌نشینی از آودیوکا شدند و این اولین پیروزی قابل توجه روسیه در چندین ماه است». در حالی که حقیقت زمین تا آسمان متفاوت است. شکست در این جبهه هیچ ارتباطی با کمبود تجهیزات نداشت، موضوع مهم قدرت آتش بود که اگر بسته 850 میلیارد دلاری کمک هم تصویب شود، کشورهای عضو ناتو قدرت و توانایی تامین مهمات مورد نیاز برای ارسال به جبهه‌های جنگ را ندارد و بایدن با همه خرفتی‌اش تلاش کرده تا از زیر بار مسوولیت مستقیم این شکست فرار کند. 

 

با سقوط آودیوکا، غربی‌ها به صورت کامل عزا گرفته‌اند. خبرها را که از صبح می‌خوانم به نوعی شاهد عزاداری رسانه‌های غربی هستم، آن‌ها از این شهر به عنوان نماد «مقاومت» اوکراین (شما بخوانید مزدوران ناتو و فاشیست‌ها) یاد می‌کردند. اما چیزی که بیش از سقوط این شهر جالب است، سطح تلفاتی است که بر اثر کم‌خردی و بلاهت فرماندهان اوکراینی صورت گرفته، است. در سه نقطه ماریئوپل، باخموت و حالا آودیوکا ده‌ها هزار نفر از مزدوران ناتو و نظامیان اوکراینی کشته و اسیر شدند.

نیویورک تایمز در گزارشی نوشته: اوکراینی‌ها در این شهر از مواضع نظامی خود در غرب این منطقه محافظت می‌کردند و شهر دونتسک را هم تحت تهدید مستمر خود قرار داده بودند.

به نوشته این رسانه آمریکایی، تصرف آودیوکا ممکن است یک گشایش را برای روسیه ایجاد کند و نیروهای روس به سمت شهرهای راهبردی دیگر از جمله «پوکروفسک» در شمال‌غرب این منطقه که یک مرکز لجستیکی برای ارتش اوکراین است، پیشروی کنند. این اقدام همچنین روسیه را به قدم دیگر به سمت هدف آن‌ها یعنی تصرف تمام منطقه دونتسک نزدیک‌تر می‌کند.... 

 

 

 

 

 


 

 

نقل شده از کانال تلگرامی اخبار سوریه به نشانی SyrianKhabar@


 

#جنگ_اوکراین

#آودیوکا

#سقوط_آودیوکا

#ارتش_روسیه

#ناتو

#دونتسک

#زلنسکی

#پوکروفسک

#کانال_اخبار_سوریه

#کانال_تلگرامی_اخبار_سوریه

 

 

 

 

اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَهَ وَ النَّصْر

خدایا بر محمد و آلش درود فرست و در فرج و عافیت و پیروزی ولیّت سرعت ببخش.