درد دندان یکی از مشکلات رایج است که با رعایت ده نکته ساده میتوان از بروز این درد پیشگیری نمود.
درد دندان شاید اولین نشانه بارز برای مراجعه به دندانپزشک باشد. این درحالی است که درد دندان در واقع نشانه دیر هنگامی برای فساد و بروز مشکل در دندان است. به همین دلیل قبل از بروز درد در دندان باید راهکارهایی برای پیشگیری از این منظور در نظر گرفت. در این راستا برای آن که مبتلا به دندان درد نشوید و دندانهای سالمی داشته باشید، توصیههایی زیر را به کار بندید:
اصرار برای سفید کردن بیش از حد طبیعی دندانها از راههای طبیعی عملا ممکن نیست حتی اگر مغز دندان را بشکافید، میبینید که کاملا سفید نیست. برای سفید شدن طبیعی دندان روشهایی وجود دارد که اصلیترین و مهمترین آنها، تمیزی دهان و دندان است.
سفید کردن دندان باعث زردی آن میشود!
بلیچینگ یا سفید کردن مبالغه آمیز و غیر استاندارد دندان با استفاده از روشهایی انجام میشود که به دندان آسیب میزند. مواد شیمیایی که در سفید کردن دندان به کار میروند، بخشی از سطح دندان را خراب میکنند. به این ترتیب بعد از مدتی نفوذپذیری دندان در برابر مواد رنگی و جرمها بیشتر میشود و این بار زردی دندان خیلی بیشتر رخ میدهد.
توصیههای ایمنی برای داشتن دندانهای سالم
هیچ وقت با دندان تان چیزهای سختی مثل فندق و پسته نشکنید.
تخمه شکستن اشکالی ایجاد نمیکند، ولی اگر در خوردن تخمه هم افراط شود برای دندان مضر خواهد بود.
از خوردن خوراکیهای سخت که برای شکستن یا خرد کردن شان به فک فشار میآید، پرهیز کنید.
خوراکیهایی که لازم است طولانی و سخت آنها را بجوید برای دندان مضر هستند؛ گوشت نیم پز یا استخوان گوشت از همین قبیل هستند.
مواد خوراکی بسیار شیرین، غلیظ و کشدار مثل گز، سوهان، حلوا و خرما را به ندرت مصرف کنید.
خوراکیهای سرد و گرم را بلافاصله بعد از یکدیگر میل نکنید. صبر کنید دندان به دمای طبیعی برسد سپس سراغ خوراکی بعدی بروید. معمولا نیم ساعت تا یک ساعت بین ماده غذایی سرد و گرم باید فاصله بیندازید.
بعضیها برای اینکه چاق نشوند، بعد از خوردن هر وعده غذایی انگشت در حلق میکنند تا آنچه را خورده اند، بالا بیاورند. این کار باعث میشود اسید فراوانی همراه مواد غذایی به حلق و دهان بیاید که باعث پوسیدگی دندان میشود.
افرادی که دچار ریفلاکس معده هستند، بهتر است برای حفظ سلامت دندانهای شان هم که شده هرچه زودتر درمان شوند، چون حالت ترش کردن در واقع برگشت اسید معده به دهان است و باعث پوسیدگی دندانها میشود.
مراقب دندانهای خردسالان باشید. به کودکان خوراکیهای سفت ندهید. همه میدانند دندانهای جلویی کودکان (یا همان دندانهای شیری) در هفت سالگی میریزند. اگر دندان پیش از موعد مقرر در اثر جویدن یا شکستن خوراک سفت بشکند، جوانه دندان آسیب میبیند.
افرادی که به پوکی استخوان مبتلا هستند به هیچ وجه نباید خوراکیهای سفت را که به جویدن مداوم و سخت نیاز دارند، میل کنند، چون ممکن است دندان شان بشکند.
نسخههای طبیعی برای سلامت لثه و دندان
هر کدام از گیاهان کزمازک، سُعد، گل سرخ و سنبل الطیب را به میزان مساوی بکوبید، الک و با هم خوب مخلوط کنید. سپس آن را با انگشت به حالت مسواک کردن روی دندانها بکشید. سعی کنید این ماده را نیم ساعت روی دندانهایتان نگه دارید و بعد از نیم ساعت خوب آبکشی کنید.
گشنیز بو داده را پودر و با مقدار کمی سرکه مخلوط کنید. این محلول را غرغره کنید. میتوانید آن را روی لثههایتان هم بکشید. در هر دو حالت باعث استحکام لثه و دندان میشود.
دم الاخوین، کزمازک، انزروت، کندر، تباشیر، گل سرخ، گلنار و پوست انار ترش را به مقدار مساوی پودر و با یکدیگر مخلوط کنید. آردی که به دست میآید را به شکل مسواک با انگشت روی دندان بکشید.
نصف استکان سماق را بجوشانید و خوب صاف کرده و بعد آن را با گلاب مخلوط کنید. محلول به دست آمده را غرغره کنید.
منبع:خبرگزاری صدا و سیما