یک متخصص غدد و متابولیسم گفت: بیماری آدیسون در تمام گروههای سنی رخ میدهد و هر دو جنس را تحت تاثیر قرار میدهد.
محمد پژوهی، متخصص غدد و متابولیسم اظهار کرد: بیماری آدیسون، نارسایی غدد فوق کلیوی است که با ایجاد اختلال در روند و کارکرد این غده، دو هورمون کورتیزول و آلدوسترون به میزان لازم ترشح نمیشوند.
او افزود: ترشح این هورمون در بدن برای ثابت نگه داشتن متابولیسم و سوخت و ساز بدن همچنین علائم حیاتی ضروری است. درصورت کاهش بیش از حد تولید و ترشح این دو هورمون، شانس زنده ماندن فرد بسیار کم خواهد بود.
این متخصص غدد ادامه داد: افراد به محض اطلاع از علائم این بیماری باید به پزشک مراجعه کنند. بیماری آدیسون در تمام گروههای سنی رخ میدهد و هر دو جنس را تحت تاثیر قرار میدهد.
او درباره علائم این بیماری بیان کرد:کاهش وزن، اشتها و کاهش قند خون، دردهای عضلانی و علائم گوارشی از جمله علائم ابتلا به این بیماری است. باید توجه داشت که این علائم به مرور و به آرامی بروز میکنند.
این متخصص غدد و متابولیسم گفت: افراد مبتلا به بیماریهای عفونی از قبیل سل و بیماریهای خود ایمنی، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
پژوهی تصریح کرد: این بیماری با برخی علائم بالینی مانند وجود رنگهای دانههای قهوهای داخل دهان و بین لثه و لب قابل تشخیص است.
او تاکید کرد: البته بهترین راه تشخیص، انجام آزمایش خون است. در این روش میزان هورمون کورتیزول خون اندازهگیری شده و در صورتی که جواب آزمایش بیانگر عدد ۱۰ باشد، فرد مشکوک به ابتلاست.
این متخصص غدد و متابولیسم گفت: برای پیشگیری از این بیماری راه قطعی وجود ندارد اما میتوان در صورت مشاهده علائم و ابتلا به بیماریهای عفونی تا حدی از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.
او یادآوری کرد: افراد مبتلا به این بیماری در صورت اقدام به هر نوع عمل جراحی باید ابتلای خود به این عارضه را به پزشک معالج اطلاع دهند، زیرا شرایطی که فرد دچار استرس میشود، لازم است تا دوز مصرفی داروهای مربوطه افزایش یابد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان